Cele mai respectate companii din lume: APPLE, AMAZON, IBM si Mc’ DONALD’S

Apple ocupa si in 2011 primul loc in clasamentul celor mai respectate companii din lume intocmit de celebra revista americana Barron’s, fiind urmata de Amazon si Berkshire Hathaway.

Apple si-a consolidat in 2011 titlul de cea mai respectabila companie din lume pentru ca are capacitatea de a inventa dispozitive de comunicatii care devin apoi necesitati ale consumatorilor, dar si pentru ca obtine venituri suplimentare din vanzarea aplicatiilor pentru iPhone si iPad, potrivit money.ro.

Compania Amazon, care anul trecut ocupa doar locul 10, este a doua in top. Desi anterior a fost catalogata ca un succes trecator, Amazon a ajuns in prezent sa genereze venituri anuale de peste 34 de miliarde de dolari si sa aiba o valoare de piata de aproape 84 de miliarde de dolari.

Berkshire Hathaway, companie fondata de Warren Buffett, ocupa locul al treilea iar IBM se situeaza pe locul patru, ca efect al mutarii facute de companie acum cativa ani, atunci cand a ales sa se concentreze pe software si servicii, in loc de mainframe-uri si computere personale.

Locul cinci il ocupa McDonald’s, iar reprezentantii Barron’s cred ca, bine facuti, chiar si burgerii pot fi la fel de sexy ca iPad-urile.

Locurile 6 – 10 sunt ocupate de Google (pentru aparitia Android), 3M, Coca Cola, PepsiCo si Procter&Gamble.

In fiecare an, celebra revista americana Barron’s realizeaza  topul celor mai respectate companii din lume, chestionand 92 de administratori de fonduri de investitii in ceea ce priveste gradul de respect sau incredere pe care il manifesta fata de cele mai mari 100 de companii din lume.

Sursa:

http://www.adevarul.ro/financiar/business_extern/Cele_mai_respectate_companii_din_lume-_Apple-Amazon-IBM_si_McDonald-s_0_428357711.html

http://www.newz.ro/stire/119881/cele-mai-respectate-companii-din-lume%3A-apple%2C-amazon%2C-ibm-si-mcdonald%27s/

This entry was posted in Zenergy and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.